A VÁLASZTÁS AZ ÖN KEZÉBEN VAN

Építkezzen környezettudatos technológiával

A magnézium-oxid, mint legrégibb építőelem története egészen a Kínai Nagy Fal építéséig nyúlik vissza. A XX. században a magnézium-oxid olcsóbb alternatíváit (például gipsz, rétegelt lemez és portlandcement) bocsátották az építők rendelkezésére.

Körülbelül két évtizeddel ezelőtt azonban a magnézium-oxid fenntartható gyártású MgO lapok formájában tért vissza. Ezek a táblák nyújtotta előnyök miatt gyorsan az építőipar legjobb választásává váltak. Egy kiváló minőségű OSB lapnál is jóval több előnyös tulajdonsággal bír.

Mi kell egy MgO Grafitos SIP
családi ház építéséhez?

EGÉSZSÉGTUDATOS CSALÁDI HÁZ ALAPJA

Mi is az a Magnézium-oxid (MgO) héjazatú Grafitos SIP panel?

Mi gyártjuk az Ön falait is! MgO kiváló tulajdonságai mellett az összeállított panel energetikai, fizikai és biológiai értékei is jobbak az OSB lappal ragasztott elődjénél.

Más építési móddal szembeni értékei is elég szembetűnőek. Például egy 30 porotherm fal 10cm hőszigeteléssel hőátbocsátási tényezője 0,30w/m2k, a Grafitos SIP ezen értéke 0,15w/m2k.

Függőleges és vízszintes teher (szélteher) értéke MgO lapoknak még az OSB lapoknál is jobb. Könnyen alakítható, pehely súlya miatt egyszerűen szerelhető. Ennek ellenére 300km/h szélnek ellenáll. Ütésálló, fúrható, fűrészelhető, vágható és óriási teherbírással van.

Tesztek során a falakat 1100 C fokon égették 45 percig. Az idő leteltével az egyik oldala 1100 C fok lett, míg a másik oldala 134 C fokig melegedett csak fel. Elmondható, hogy az ilyen teszteken önmagában az OSB lapok elvéreznek.

A természetes MgO tábla kiváló hangszigetelési teljesítménye csendes és elegáns lakókörnyezetet biztosít. A vékonysága nem befolyásolja a hangszigetelési teljesítményét. A 6mm vastag tábla hangszigetelése 29 dB. A grafitporos hőszigetelő anyaggal elválasztó panel léghangszigetelése pedig 42 dB-nél nagyobb. Egyedülálló más porózus anyagokhoz képest.

Olvasson bővebben az MgO Panelről! Prospektus

TUDTA?

Minden más építőanyagnál jobb és egészségesebb

tuzallo-ikon2

TŰZÁLLÓ ÉS LÁNGÁLLÓ

A1 besorolású tűzvédelmi osztályú építőelem. Lángterjedése és füstkifejlettsége 0/0.
vizallo-ikon

ÉDES ÉS SÓS VÍZÁLLÓ

Sós vagy édes víz találkozása után is szerkezetstabil. Nem vetemedik, nem duzzad és nem válik szét.
non-toxic-ikon

NEM MÉRGEZŐ, KLORIDMENTES

Tökéletes választás asztmásoknak vagy allergiásoknak. Nem bocsát ki gázt.
hoszigeteles-ikon

KIVÁLÓ HŐSZIGETELŐ

A MgO Grafitos SIP további szigeteléssel hőátbocsájtási tényezője 0,11w/m2k. Passzívház 0,15w/m2k alatti érték.
peneszallo-ikon2

SZUPER ELLENÁLLÓ

Ellenáll baktériumoknak, gombáknak, rovaroknak, rágcsálóknak és a penésznek is.
bio-ikon

BIO ANYAG

Karbonlábnyoma más építőanyagokhoz képest minimális. Nincs szükség vegyianyagokra.
epitobarat-ikon

ÉPÍTŐBARÁT

Ütésálló. Vágható, fűrészelhető. Páratlan csavar- és szögtartó képesség. Hajlításra nem formálódik tartósan.
hang-ikon2

KIVÁLÓ HANGSZIGETELŐ

A 12mm vastag tábla hangszigetelése 23 dB. A Grafitos SIP-el kombinálva a panel léghangszigetelése 39dB.
havaria-ikon

HAVÁRIA-ÁLLÓ

300km/h-ás szélnek is ellenáll. Legyen földrengés vagy utórengés, házaink biztos alapokon állnak.
barmikor-ikon

BÁRMIKOR ÉPÍTHETŐ

Az építkezés bármilyen környezetben, bármikor és minden évszakban megtörténhet. Ásványi alapú zöld építőanyag.

FENNTARTHATÓ ÉS FELELŐS ERDŐGAZDÁLKODÁSÉRT (FSC)

Szeglemezes rácsos tetőszerkezet

A szeglemezes tetőszerkezetek egy előre gyártott szeglemezekkel rögzített tetőszerkezet, melynek számos előnnyel bír a hagyományos tetőkhöz képest.

A faszerkezetek maximum 15% nedvesség-tartalmú négy oldalt él mart/ él gyalult C24 szilárdságú műszárított, egészségre nem káros rovar- és gombaölő oldattal kezelt fából készülnek. A szeglemezek nevükből adódóan a vékony, 1,0-2 mm vastagságú acéllemezből 90°-ban stancolással kihajtott szegekkel rendelkeznek.

Terv alapján programozott számítógép-vezérelt szabászgép vágja ki hihetetlen pontossággal a tető alkatrészeit.

Gomba- és rovarölőszerrel kezelt felület száradását követően az elemek összeszerelhetőek. Egészségre nem ártalmas.

Minden szerkezeti elem helyére kerül. Ezt követően a tartó mindkét oldalán egyszerre 150 bar nyomást biztosító hidraulikus présgéppel besajtolt CE minőségű szeglemezekkel rögzítünk egymáshoz.

Gyártóüzemünk ÉMI által tanúsított ellenőrző rendszert használ. A gyártást lezárva minden elem minségellenőrzésen esik át, mely után megkapja a megfelelő jelzést.

A szerkezet elemeit csoportosítjuk, pántoljuk, stabil és biztonságos módon saját szállítóeszközünkre rögzítjük. Az elemek semmilyen módon nem deformálódhatnak.

POSI JOIST ÉS STEICO GERENDÁK

Emeletes családi házak födém-rendszere

Emeletes házak kivitelezése során mérettől függően két technológiát használunk. Mindkettő magas minőségű elemekből áll. Súlyuk miatt egyik esetben sem kell darut használnunk, ami szintén költségcsökkentő tényező.
Posi Josit és Steico gerendák ellátása folyamatosan biztosítani tudjuk. A Posi Joist födémeket saját üzemünkben gyártjuk.
Posi Joist födém-rendszer

Minden épület típusra felhelyezhető. Legyen könnyűszerkezetes födém, mestergerendás födém, beton vagy téglaépület födém vagy tetőszerkezet födémmel. A födém szerkezete elősegíti a szerelvények egyszerű elhelyezhetőségét. Javításnál nincs szükség nagyobb bontásokra. Számos elhelyezési pozícióban helyt áll. Legyen falon ülő, süllyesztett, függesztett födém vagy tetőszerkezet.

Steico gerenda

A tetőszerkezetek és födémek építéséhez használható, passzívház minősített, hőhídmentes gerenda akár 50cm-es övmagasságban is elérhető!! Alkalmazásával könnyedén építhetőek közel nulla energiagiényű épületek is. Alacsony súlya ellenére a teherbíró képessége meglehetősen magas. Könnyű megmunkálni és összeszerelni, hiszen a gerenda alján és tetején lévő szerkezeti rész rétegelt fafurnérból készül, illetve ezek között speciálisan kifejlesztett pozdorja biztosítja a maximális szilárdságot.

Az I-gerenda vékony dupla-T formája a maximális teherbírást alacsony anyagfelhasználással ötvözi. Ez jelentősen csökkenti a hőhidakat. Ugyanakkor a karcsú forma lehetővé teszi a szigetelés mennyiségének növelését. Az I-gerendák használatával akár 15%-kal is javítható az épületelem U-értéke. Optimális passzív és plusz energiaházakban való használatra.

A gyártási folyamatnak és a speciális alkatrészeknek köszönhetően abszolút méretstabilak. A zsugorodás és a csavarodás gyakorlatilag lehetetlen I-gerendákkal.

HŐSZIGETELÉS TETŐTŐL TALPIG

Befújásos Farost Szigetelés

Egészséges lakóklíma nem áll meg a falaknál. A tető és födém szigeteléséhez természetes és kiváló hőszigetelő képességű anyagot használunk.
A fújható technológia elősegíti a hőhídmentes kialakítást. Ezáltal egész évben kellemes klímát biztosít. A farost óriási hőtároló kapacitással rendelkezik (farost: 2100J/kg.K vs celluló: 1944J/kg.K), mely a nagy sűrűséggel és az alacsony hővezetési tényezővel együttesen kimagasló energiahatékonyságot és jelentős energiamegtakarítást eredményez.
A farost télen nagyobb mértékben lassítja a belső tér lehűlését, nyáron pedig a túlmelegedést, mint más hőszigetelő anyagok. Semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz, egészségre nem ártalmas.

HOMLOKZAT-SZIGETELÉS FELTÚRBÓZVA

Grafitos EPS szigetelés

A zárt cellás gyöngyökből felépülő anyag 98%-a levegő, ami az egyik legtermészetesebb, és a legjobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező anyag.
A grafitos EPS-t az MgO SIP falon kívül homlokzatszigetelésnél alkalmazzuk. A grafitos táblák külső oldalán elhelyezett rácsszerű, feszültségmentesítő bemetszések sikeresen megakadályozzák a környezeti hatások által létrejövő feszültségeket a felhelyezés során.
A feszültség és deformáció mentes -Construma díjas- grafitos szigetelés mind technikai újdonságtartalom, mind energiatakarékosság tekintetében példaértékű hőszigetelő termék, ezért is használjuk!!!
A hőátbocsátási tényezője λ=0,029 W/mK. Ugyanolyan hőátbocsátási követelményt ezzel a grafitos termékkel közel 40%-kal vékonyabb hőszigeteléssel is el lehet érni, mint a hagyományos fehér EPS-sel. Ez egy 100 m²-es új építésű épületnél 3-4 m²-rel több hasznos területet és akár milliós megtakarítást jelent.
A homlokzati hőszigetelő rendszerek estében egyértelmű győztes a polisztirol. Nem csak a nem megújuló energiaigény szerint, de az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, ásványi szálas és az ökológiai alternatívának tartott fagyapot termékeket is.
Mediterrán és modern típusházak!