A VÁLASZTÁS AZ ÖN KEZÉBEN VAN

Környezettudatos technológia

OSB lapjaink számos tulajdonság tekintetében felülmúlja elődjeit. Igen nagy teherbírása és szilárdsága, valamint nedvességgel szembeni ellenállása és mérettartása minden építőipari felhasználási területen gondoskodik a magas fokú biztonságról.

A lapok 3 sima, illeszkedő rétegből (mikrofurnérból) áll. A két külső réteg egymással párhuzamos, a középső réteg pedig ezekre merőlegesen helyezkedik el. Ez a rétegszerkezet biztosítja a magas fokú mechanikai ellenállást.

Mi kell egy OSB paneles Grafitos SIP
családi ház építéséhez?

ENERGIATAKARÉKOS CSALÁDI HÁZ ALAPJA

Mi gyártjuk házához a Modern Grafitos SIP panelt! 

A SIP-panel nem más, mint két OSB lap közé egy speciális anyaggal beragasztott EPS szigetelőlemez alkotta építőanyag. Cégünk kiváló minőségű építőlemezt használ, ami a legkorszerűbb a piacon. Formaldehid-mentes, környezetbarát kötőanyagaival nem károsítja az egészséget, minden nemzetközi minősítésnek megfelel.

A grafitos EPS szigetelőanyagnak, valamint a kialakításnak köszönhetően a grafitos SIP elem hőellenálló képessége jóval jobb mint más SIP vagy könnyűszerkezetes házaknak. A grafitos SIP házak kiváló légszigetelő tulajdonságai eredményeképpen a leendő háztulajdonos pénzt takarít meg. Egy másik oldalról megközelítve! A fizikában jól ismert fogalom az ismétlődő hőhíd kialakulása. Az általunk kínált könnyűszerkezetes grafitos SIP épületeknek ez a hányada csupán 3%, azaz jóval energiatakarékosabb megoldás mint más favázas vagy könnyűszerkezetes társaik.

A szerkezetből adódó energiatakarékos megoldás mellett további energiatakarékos technológiákat is alkalmazunk. Minden SIP házunk tetőszerkezetét befúvásos cellulóz szigetelő anyaggal szigeteljük. Kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonsága mellett a cellulóz szigetelés elősegíti az építmények energiatakarékosság növelését. A hőveszteség mértéke minél kisebb, annál jobb az anyag hőszigetelő képessége, tehát annál több energiát spórolunk, kevesebb a kiadásunk.

Tűzállósági tesztek során nem egy önálló elemet kell vizsgálni, hanem az egész építményt. Felépítünk egy egész falat, gipszkartonnal, lefestve belül és kívül is egy adott burkolat típussal. Ezután, ezt az építményt vetjük tűzteszt alá. SIP panelek az elvárásoknak megfelelően teljesítenek a tűzteszteken. Életbeli példákon láthatjuk, hogy a SIP építményekben induló tüzek egyszerűen kifogynak az oxigénből, mert annyira zárt a rendszer, hogy a tűz önmagát kioltja. Belső komponensei E tűzvédelmi osztályú anyagból készültek, de tűz- vagy hőhatás ellen legalább D tűzvédelmi osztályú anyaggal burkoltak oly módon, hogy az adott követelményeknek megfelelő tűzállósági határértéken belül a védett tér felé a szerkezetből káros mértékű füst és/vagy éghető olvadék nem tör elő.

SIP elemmel kényelmes és csendes környezet alakítható ki. A zaj a legjobb téma a SIP házak esetén, mert ha valaha is lehetősége támad beszélni valakivel, aki egy SIP házban lakik, és megkérdezi tőle, hogy a házuk egy csendes ház-e, az esetek túlnyomó többségében azt fogják válaszolni, hogy ez a legcsendesebb ház, amiben valaha is laktak. Lényegében a SIP héjak nagyon jól teljesítenek a legtöbb lakókörnyezetben, hang tekintetében kényelmes környezetet alkotva, az összes levegőben terjedő hangot kizárva.

Olvasson bővebben SIP Paneleinkről! Prospektus

ÉS EZEKET TUDTA?

Miért jobb választás a Modern Grafitos SIP a téglánál?

fireproof

TŰZÁLLÓSÁG

Kizárólag nyílt láng esetén égnek, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkednek. Termékeink égésgátló anyagok hozzáadása mellett készülnek, nincs egészségkárosító összetevői.
stabil

SZILÁRDSÁG

Függőleges és vízszintes teher (szélteher) értékei jóval meghaladják az elvártakat. 22,24 kN/m. Ez az érték egy 300km/h szélerősség esetén értendő, Magyarországon valaha mért legnagyobb szélerősség 150km/h volt. Könnyen alakítható, pehely súlya miatt egyszerűen szerelhető.
hőátb

HŐÁTBOCSÁJTÁSI TÉNYEZŐ

Más építési móddal szembeni értékei szembetűnőek. Egy 30 porotherm fal+10cm hőszigetelés hőátbocsátási tényezője 0,27w/m2k, addig a Modern SIP értéke 16,4cm hőszigetelés mellett 0,17w/m2k. További szigeteléssel passzívház értéket, azaz kevesebb mint 0,15w/m2k-t érünk el!
molecule

ALKOTÓELEMEK

Az OSB és a grafitos polisztirol összeragasztása egy a piacon lévő professzionális minőségű, oldószermentes és szagmentes Soudal családba tartozó egykomponensű poliuretán ragasztó, ami szintén az ÉMI által bevizsgált és a kiadott NMÉ-ben szerepel.
olcsó

OLCSÓ

Mivel a SIP elemek keretezésként, szigetelésként és külső burkolatként működnek, és a gyárból előállíthatók az adott feladathoz, a külső épületburkolat meglehetősen gyorsan felépíthetőek. A SIP panelek általában könnyűek és kompaktak is, ami elősegíti a helyszíni összeszerelést.
alacsony

ALACSONY KÖLTSÉGEK

A modern SIP elem jellemzőinek és a költséghatékony kivitelezésnek köszönhetően, SIP típusházaink a teljes életciklusa alatt energiagazdaságosan üzemeltethetők. Akár 50%-kal kevesebb havi számla minden háztulajdonos álma
no-bugs

BIOLÓGIAI VÉDELEM

Borátnak hála a SIP házak kártevők és rágcsálók elleni védelme teljes. A borát egy olyan anyag, amit a habba fecskendezve ellenállóvá teszi a kártevők ellen. Irritálja őket külsőleg is, ha pedig elfogyasztják az irritáció miatt azonnal ki akarnak jutni. Ezért is használjuk ezt, hogy visszatartsuk a kártevők beköltözését a panelba.
tervezé

TERVEZÉS, VARIBILITÁS

Korlátok nélküli tervezés, költséghatékony módosítások. A panelek felépítéséből adódó strukturális teherbírásának köszönhetően képesek lehetünk rá, hogy betegyünk egy ablakot vagy egy ajtót. A jól megszerkesztett típusházainknál nyílászárók felett nincs pontterhelés, sok esetben még áthidalásra sincs szükség. Ez azt jelenti, hogy vághatunk egy nyílást a SIP panelba, és ezt gyorsabban, könnyebben és költséghatékonyabban tudjuk megtenni, mit egy hagyományos váz esetén. A SIP panel önálló teherbírásának, fesztávjainak és ellenálló erejének köszönhetően, olyan építményeket tervezhetsz, amiket hagyományos favázakkal nem. Mivel a favázas struktúrák teherbíró képessége nem engedi.
waterproof-fabric

PENÉSZ ÉS VÍZÁLLÓSÁG

Időtálló struktúra előállítási technológiának köszönhetően. Nagyon nagy figyelmet fordítunk a penészesedés és vizesedés védekezésére és kiküszöbölésére. Azt gondoljuk, hogy a struktúra nem lesz időtálló. Ha SIP panellel építkezel ez nagy félreértés. Ha megfelelően kiaknázzuk az építész tudomány adta lehetőségeket, és mindig észben tartjuk, hogy módot kell hagyni a kiszáradásra, akkor máris kezeltük az időtállósággal kapcsolatos problémákat, mert ha nem lesz vizes, akkor nem romlik az állapota és adott egy tartós rendszer.
környezet

KÖRNYEZETTUDATOS

A modern SIP technológiának köszönhetően épületeink összeszerelése során nem használunk fel olyan alapanyagot amelyben egészségkárosító anyag lenne.

FENNTARTHATÓ ÉS FELELŐS ERDŐGAZDÁLKODÁSÉRT (FSC)

Szeglemezes rácsos tetőszerkezet

A szeglemezes tetőszerkezetek egy előre gyártott szeglemezekkel rögzített tetőszerkezet, melynek számos előnnyel bír a hagyományos tetőkhöz képest.

A faszerkezetek maximum 15% nedvesség-tartalmú négy oldalt él mart/ él gyalult C24 szilárdságú műszárított, egészségre nem káros rovar- és gombaölő oldattal kezelt fából készülnek. A szeglemezek nevükből adódóan a vékony, 1,0-2 mm vastagságú acéllemezből 90°-ban stancolással kihajtott szegekkel rendelkeznek.

Terv alapján programozott számítógép-vezérelt szabászgép vágja ki hihetetlen pontossággal a tető alkatrészeit.

Gomba- és rovarölőszerrel kezelt felület száradását követően az elemek összeszerelhetőek. Egészségre nem ártalmas.

Minden szerkezeti elem helyére kerül. Ezt követően a tartó mindkét oldalán egyszerre 150 bar nyomást biztosító hidraulikus présgéppel besajtolt CE minőségű szeglemezekkel rögzítünk egymáshoz.

Gyártóüzemünk ÉMI által tanúsított ellenőrző rendszert használ. A gyártást lezárva minden elem minségellenőrzésen esik át, mely után megkapja a megfelelő jelzést.

A szerkezet elemeit csoportosítjuk, pántoljuk, stabil és biztonságos módon saját szállítóeszközünkre rögzítjük. Az elemek semmilyen módon nem deformálódhatnak.

POSI JOIST ÉS STEICO GERENDÁK

Emeletes családi házak födém-rendszere

Emeletes házak kivitelezése során mérettől függően két technológiát használunk. Mindkettő magas minőségű elemekből áll. Súlyuk miatt egyik esetben sem kell darut használnunk, ami szintén költségcsökkentő tényező.

Posi Josit és Steico gerendák ellátása folyamatosan biztosítani tudjuk. A Posi Joist födémeket saját üzemünkben gyártjuk.

Posi Joist födém-rendszer

Minden épület típusra felhelyezhető. Legyen könnyűszerkezetes födém, mestergerendás födém, beton vagy téglaépület födém vagy tetőszerkezet födémmel. A födém szerkezete elősegíti a szerelvények egyszerű elhelyezhetőségét. Javításnál nincs szükség nagyobb bontásokra. Számos elhelyezési pozícióban helyt áll. Legyen falon ülő, süllyesztett, függesztett födém vagy tetőszerkezet.

Steico gerenda

A tetőszerkezetek és födémek építéséhez használható, passzívház minősített, hőhídmentes gerenda akár 50cm-es övmagasságban is elérhető!! Alkalmazásával könnyedén építhetőek közel nulla energiagiényű épületek is. Alacsony súlya ellenére a teherbíró képessége meglehetősen magas. Könnyű megmunkálni és összeszerelni, hiszen a gerenda alján és tetején lévő szerkezeti rész rétegelt fafurnérból készül, illetve ezek között speciálisan kifejlesztett pozdorja biztosítja a maximális szilárdságot.

Az I-gerenda vékony dupla-T formája a maximális teherbírást alacsony anyagfelhasználással ötvözi. Ez jelentősen csökkenti a hőhidakat. Ugyanakkor a karcsú forma lehetővé teszi a szigetelés mennyiségének növelését. Az I-gerendák használatával akár 15%-kal is javítható az épületelem U-értéke. Optimális passzív és plusz energiaházakban való használatra.

A gyártási folyamatnak és a speciális alkatrészeknek köszönhetően abszolút méretstabilak. A zsugorodás és a csavarodás gyakorlatilag lehetetlen I-gerendákkal.

HŐSZIGETELÉS TETŐTŐL TALPIG

Befújásos Farost Szigetelés

Egészséges lakóklíma nem áll meg a falaknál. A tető és födém szigeteléséhez természetes és kiváló hőszigetelő képességű anyagot használunk.

A fújható technológia elősegíti a hőhídmentes kialakítást. Ezáltal egész évben kellemes klímát biztosít. A farost óriási hőtároló kapacitással rendelkezik (farost: 2100J/kg.K vs celluló: 1944J/kg.K), mely a nagy sűrűséggel és az alacsony hővezetési tényezővel együttesen kimagasló energiahatékonyságot és jelentős energiamegtakarítást eredményez.

A farost télen nagyobb mértékben lassítja a belső tér lehűlését, nyáron pedig a túlmelegedést, mint más hőszigetelő anyagok. Semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz, egészségre nem ártalmas.

HOMLOKZAT-SZIGETELÉS FELTÚRBÓZVA

Grafitos EPS szigetelés

A zárt cellás gyöngyökből felépülő anyag 98%-a levegő, ami az egyik legtermészetesebb, és a legjobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező anyag.
A grafitos EPS-t az MgO SIP falon kívül homlokzatszigetelésnél alkalmazzuk. A grafitos táblák külső oldalán elhelyezett rácsszerű, feszültségmentesítő bemetszések sikeresen megakadályozzák a környezeti hatások által létrejövő feszültségeket a felhelyezés során.

A feszültség és deformáció mentes -Construma díjas- grafitos szigetelés mind technikai újdonságtartalom, mind energiatakarékosság tekintetében példaértékű hőszigetelő termék, ezért is használjuk!!!

A hőátbocsátási tényezője λ=0,029 W/mK. Ugyanolyan hőátbocsátási követelményt ezzel a grafitos termékkel közel 40%-kal vékonyabb hőszigeteléssel is el lehet érni, mint a hagyományos fehér EPS-sel. Ez egy 100 m²-es új építésű épületnél 6-8 m²-rel több (ami egy szoba mérete) hasznos területet és akár milliós megtakarítást jelent.

A homlokzati hőszigetelő rendszerek estében egyértelmű győztes a polisztirol. Nem csak a nem megújuló energiaigény szerint, de az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, ásványi szálas és az ökológiai alternatívának tartott fagyapot termékeket is.

Mediterrán és modern típusházak!